Po třiceti letech zjistil, že je to špatně. Herec ze seriálu Simpsonovi se omluvil, že namlouval indickou postavu

15. dubna 2021·Zprávy·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shuterstock)

Herec Hank Azaria se omluvil za to, že v minulosti v seriálu Simpsonovi daboval indickou postavičku Apua.

Podle herce a dabéra Hanka Azaria je seriál Simpsonovi “součástí strukturálního rasismu“. Po třiceti letech, co daboval postavu Apua, nyní ví, že to bylo špatně a má pocit, že by se všem Indům měl omluvit. Rok prý strávil tím, že četl o rasismu, diskutoval s lidmi indického původu a chodil na semináře. Přestože postava Apua byla podle něj vytvořena s těmi nejlepšími možnými úmysly, seriál se i tak potýká s rasismem.

Nepřemýšlel jsem o tom. Nebyl jsem si vědom, kolik relativních výhod jsem měl v této zemi jako bílé dítě z Queensu,“ uvedl. „Jen proto, že tam byl dobrý úmysl, neznamená to, že to nemělo negativní důsledky za věci, za které jsem zodpovědný.“ Herec by byl rád, kdyby mohl obejít všechny Indy a osobně se jim omluvit.

S problémy okolo dabovaní kultovního seriálu Simpsonovi se teď v poslední době roztrhl pytel. Harry Shearer, který mluvil v seriálu doktora Dlahu byl nahrazen, protože černé postavičky mohou mluvit jen hlasy černých herců. Dlahu teď nově mluví Michael Richardson. Homerova černého kolegu Carla Carlsona zase nově dabuje Alex Désert.

Zprávy - další články

Doporučujeme