Po zasněžené sjezdovce na Klínovci pobíhal pštros. Nikdo neví, kde se tam vzal

29. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Po sjezdovce na Klínovci pobíhal pštros, při odchytu uhynul. Reprofoto Petr Prokeš – záchranná a odchytová služba pro zvířata

Na sjezdovce na Klínovci u Božího Daru v úterý Horská služba, policisté i zvířecí záchranáři chytali pštrosa. Velký pták se zřejmě po zasněžených svazích pohyboval už několik dní. Při odchytu ale vyčerpané zvíře uhynulo, řekl ČTK Petr Prokeš ze Záchranné a odchytové služby pro zvířata v Dalovicích.

“Kde se tam pštros vzal, je záhadou. Zřejmě tam ale už několik dní pobíhal. I když jde o druh, který není příliš náročný a snáší i chladnější počasí, přeci jenom 30 centimetrů sněhu je opravdu extrém,” uvedl Prokeš.

Podle něj je odchyt pštrosa vždy náročný a ve většině případů končí úhynem zvířete. “Je nutné ho chytit za hlavu, naskočit na něj a dát mu hlavu do ponožky, aby se zklidnil. Jenže při tom často uhyne. Navíc byl zřejmě už vyčerpaný,” doplnil Prokeš.

Sjezdovky v okolí Klínovce už pokrývá až 30 centimetrů sněhu a teploty se v okolí Božího Daru pohybují v posledních dnech okolo nuly.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme