POČASÍ: Dnes je to na kraťasy, ale od zítřka budeme potřebovat deštníky!

18. května 2015·Zprávy·Redakce

Opalovací krémy, sluneční brýle a někam do přírody - to je doporučení Frekvence 1 pro dnešní den. Od zítřka se ale počasí zhorší a využijeme spíše deštníky.

“Zatímco v pondělí si budeme užívat teplé jihozápadní proudění a odpolední maxima budou při slunečné obloze stoupat až ke 24 stupňům Celsia, tak od úterý do konce týdne budeme potřebovat deštníky,” řekla Frekvenci 1 Dagmar Honsová z Meteopressu.

“A taky se ochladí. A to v místech, kde bude pršet celý den, tedy na Moravě a ve Slezsku, kde se budou odpolední maxima pohybovat jen kolem deseti stupňů Celsia.  Jinde v zemi naměříme v maximech 12 až 16 stupňů,” dodala meteoroložka.

Alergici se na déšť těší

Na ochlazení a déšť se už ale těší hlavně alergici. Těm tohle slunečné počasí způsobuje většinou potíže. “Dominantními alergeny pro toto období budou pyly trav, dub, buk, platan, ořešák, jírovec a bříza.  Alergiky potrápí částečně i řepka a také začínají kvést jehličnany,” dodala Dagmar Honsová.

Alergici si oddechnou v druhé polovině týdne. “Od středy očekáváme na většině území Česka déšť a přeháňky a to až do konce týdne, takže pylová zrna se budou z ovzduší vymývat,” prozradila meteoroložka.

Zprávy - další články

Doporučujeme