POČASÍ: Ledoví muži letos přijdou se zpožděním, víkend proprší

12. května 2015·Zprávy·Redakce

Pankrác, Servác, Bonifác - tato tři jména jsou pro dnešek, středu a čtvrtek v našem kalendáři a znamenají ledové muže. Podle pranostik přinesou mráz. A letos se jim to povede, ale s třídenním zpožděním.

Dnes se můžeme těšit na šestadvacetistupňové teploty a slunečné počasí. K večeru se ale přiženou mraky s přeháňkami a někde dokonce silné bouřky z tepla. 

Ledoví muži přijdou až o víkendu, na horách zasněží

Pozdě, ale přece k nám letos dorazí ledoví muži. V plné síle se Pankrác, Servác a Bonifác projeví až o víkendu. Ten má celý propršet. “Na horách bude dokonce sněžit a teploty se v nížinách budou pohybovat do 14 stupňů Celsia”, prozradila Frekvenci 1 meteoroložka Dagmar Honsová.

V noci a ráno pozor na přízemní mrazíky

Už dnes ráno jste mohli zaznamenat velmi nízké teploty, slabě mrzlo. Přinejmenším až do poloviny prázdnin by to mělo být naposledy. 26. července pak přichází svatá Anna a říká se: Svatá Anna, chladna z rána. 

Léto zase až na konci příštího týdne

“Také ten příští týden bude s největší pravděpodobností hodně proměnlivý. V jeho počátku naměříme maximálně 16  stupňů Celsia, převládat bude oblačno s dešťovými přeháňkami”, dodala Dagmar Honsová z Meteopressu.  Teplot přes 20 stupňů Celsia a slunečného počasí se dočkáme zase až na konci příštího týdne.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme