Pocta pro Novotnou. Obdržela in memoriam prsten Síně slávy

5. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Loni zesnulé wimbledonské vítězce Janě Novotné se dostalo před finále pražského turnaje WTA další pocty. Rodiče bývalé světové dvojky Libuše a František Novotní obdrželi z rukou legendy Martiny Navrátilové pamětní prsten, který dostává každý tenista uvedený do Síně slávy mezinárodní federace ITF.

Novotná, která zemřela v listopadu v 49 letech na rakovinu, byla do Síně slávy uvedena v roce 2005. Dalším oceněním je předání prstenu.

Předává se při zvláštní příležitosti s nejbližšími přáteli. Mně ho předala Chris Evertová a je mi velkou ctí ho předat rodičům a za účasti českého publika. Vážená paní Libuše a pane Františku, nepovedlo se to dát Janě, ale teďka to dávám Vám,” řekla Navrátilová. Hlas se jí při tom třásl a oči měla plné slz.

Jsme tu, abychom si pamatovali výbornou legendu Janu Novotnou, která navždy zůstane v naší paměti,” řekla česky prezidentka WTA Micky Lawlerová.

Fanoušci uctili památku wimbledonské šampionky z roku 1998, vítězky Fed Cupu i Turnaje mistryň minutou ticha a dlouhým potleskem. Na velkoplošné obrazovce se promítaly fotografie Novotné dokumentující její tenisové výhry i prohry.

Je škoda, že se toho hráč nedožije. Pocta se dělá, bohužel, když už tady není. Aspoň, že se to podařilo takhle,” řekla Suková v České televizi a dodala: “Je třeba mladé generaci připomínat bývalé hráče. Když máte hvězdy ze své země, můžete věřit, že i vám se to povede. Vzory jsou, měly jsme a máme,” řekla.

Už v pátek večer se v Praze uskutečnila každoroční večeře legend, při níž se sešli bývalí i současní hráči a rodiče Novotné obdrželi pamětní obraz.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme