Pohřešovaný Tomášek (4) je zřejmě v pořádku! Matka (38) odmítá říct, kde je, soud na ni uvalil vazbu

7. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Archiv Frekvence 1, Policie ČR

Okresní soud v Kroměříži poslal do vazby matku čtyřletého Tomáška z Kroměřížska, který je od června pohřešovaný. Renata Figurová byla obviněna z ohrožování výchovy dítěte, řekla ČTK státní zástupkyně Jana Kranzová. V případě prokázání viny jí hrozí až pět let vězení. Chlapec je zřejmě u lidí, které matka zná, odmítá však říci, u koho dítě je.

Policisté ženu zadrželi v úterý. Ve čtvrtek soud rozhodl o vazbě. “Důvodem je obava z opakování trestné činnosti. Jednání ženy je tak závažné, že hrozí recidiva a vazbu tedy nebylo možné nahradit dohledem probačního úředníka nebo zákazem vycestování ze země,” uvedl soudce Roman Kafka.

Pohřešovaný chlapec je podle Kafky zřejmě v péči osob, které jeho matka zná. Soudu však odmítla sdělit, o koho jde. Po dítěti pátrá policie i Interpol. Není vyloučeno, že je za hranicemi.

Pohřešovaný Tomášek je synem synovce slavné moderátorky Heidi Janků (55). Ta se přitom již dříve dostala s Figurovou do křížku, protože prý schvalovala týrání dítěte ze strany jeho otce a synovce doprovázela na policii. Janků podobná obvinění tvrdě odmítá a poukazuje naopak na fakt, že Figurová navzdory rozhodnutí soudu neumožňovala otci absolutně žádný kontakt se synem.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme