Policie hledá možného svědka znásilnění

27. dubna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Policisté pátrají po muži, který by svým svědectvím mohl objasnit znásilnění ženy na dětském hřišti v Lannově ulici v Praze. V době znásilnění se totiž pohyboval velmi blízko. Detektivové muže žádají, aby se policii ozval.

Ženu, která šla dvě hodiny po půlnoci 30. března na autobusové nádraží na Florenci, oslovil neznámý muž v Lannově ulici, a pod pohrůžkou zbití po ní požadoval sex. Žena se pokusila utéct, násilník ji ale doběhl a přehodil přes plůtek na přilehlé dětské hřiště. Tam po ní přibližně hodinu požadoval sex, nebo jiné praktiky, přičemž k samotnému aktu nakonec nedošlo. “Nicméně v závěru této dramatické situace se muži podařilo vyvrcholit a ten posléze odešel neznámo kam,” uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dramatickou událost prošetřují kriminalisté šestého oddělení prvního policejního obvodu pro podezření z trestného činu znásilnění. Pachatele se dosud nepodařilo dopadnout. “V rámci prošetřování ale kriminalisté zajistili kamerové záběry, na kterých je zachycen muž, který se v době shora popsané události pohyboval nedaleko dětského hřiště v ulici Lannova,” uvedl Hulan.

Svědectví muže by mohlo přispět k objasnění případu. Kriminalisté proto muže žádají, aby se jim přihlásil, například prostřednictvím tísňové linky 158. Stejným způsobem mohou detektivům předat informace i lidé, kteří svědka poznávají a znají jeho totožnost.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme