Policie hledá muže, který z osamělých žen vylákal tři miliony

11. března 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Kriminalisté hledají osmapadesátiletého muže, kterého podezírají, že z osamělých žen vylákal více než tři miliony korun. Policisté zatím evidují šest podvedených žen, z nich nejstarší je 83 let. Policie ale nevyloučila, že poškozeným může být více. Po muži je vyhlášeno celostátní pátrání a je vydán příkaz k jeho zatčení. Za podvod mu v případě odsouzení hrozí až osmileté vězení, uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Hledaný Čech Michel Shahir Scheit alias Michal Kotlár se s ženami seznamoval přes inzeráty na seznamkách, nebo na ulici a snažil se v nich vzbudit důvěru různými historkami. “Jedné z nich například tvrdil, že je podplukovník Československé armády a že byl na misi v Afghánistánu, kde stavěl odsolovací zařízení. Také tvrdil, že má z boje několik zranění břicha a kolene,” uvedl Daněk.

Od žen, u kterých vzbudil důvěru, si začal půjčovat peníze. Chtěl je třeba na nákup přístroje, na zahájení podnikání, na operaci nebo na letenku do Švýcarska, kde si potřebuje vyřídit dědictví 106 milionů korun.

Hledaný muž je 170 až 185 centimetrů vysoký, střední postavy, má šedohnědé rovné vlasy a hnědé oči. Každý, kdo o něm má jakoukoli informaci, má kontaktovat linku 158.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme