Policie kvůli útoku ve Francii vyslýchá pachatelovy příbuzné

12. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Mezi osobami zadrženými ve Francii kvůli úternímu útoku ve Štrasburku jsou útočníkova matka, otec a dva bratři. S odvoláním na zdroje blízké vyšetřování to oznámila agentura Reuters. Devětadvacetiletý pachatel Chérif Chekatt je stále na útěku. Podle původních informací zabil tři lidi a 12 osob zranil. Z nich šest je zraněno těžce a podle italských médií je mezi těmito těžce zraněnými jeden italský novinář.

Tento osmadvacetiletý muž z Tridentu byl ve Štrasburku, odkud informoval o jednání Evropského parlamentu pro rozhlasovou síť Europhonica. Italská agentura ANSA oznámila, že novinář Antonio Megalizzi je ve vážném stavu.

“Bylo nám řečeno, že střela vystřelená zločincem Antonia zasáhla do hlavy. Dvěma dívkám, které s ním byly… se podařilo utéct a skryly se na veřejném místě. Antonia ztratily z očí, protože zůstal ležet na zemi,” řekl agentuře otec novinářovy přítelkyně.

Thajské ministerstvo zahraničí potvrdilo, že jedním ze tří mrtvých je pětačtyřicetiletý thajský občan, který byl ve Francii s manželkou. Původně prý chtěli pobýt v Paříži, avšak kvůli protestům takzvaných žlutých vest se rozhodli odjet do Štrasburku.

Do pátrání po Chekattovi je zapojeno 720 lidí, sdělil dnes v parlamentu ministr vnitra Christophe Castaner. Poskytl detaily k útočníkovi, který má bohatou kriminální minulost, několikrát byl vězněn, a to také v Německu. Castaner řekl, že poprvé byl tento člověk odsouzen ve věku 13 let. Policie ho sledovala už před útokem pro podezření z možné radikalizace. Podle soudního zdroje byly radikálními názory známi i ostatní členové rodiny.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme