Policie obvinila řidiče kamionu. Za nehodu ve Studénce mu hrozí 10 let!

23. července 2015·Zprávy·Redakce

Policie obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti řidiče polského kamionu, který se ve Studénce srazil s vlakem Pendolino. V případě odsouzení mu hrozí tři až deset let vězení.

Padesátiletý muž už byl vyslechnut jako podezřelý i jako obviněný. “Vypovídal. O obsahu výpovědi nyní nechci hovořit. Neřekl bych, že je z toho zdrcený,” řekl zástupce ředitele moravskoslezské policie Radim Witta. Podle něj nic nenasvědčuje tomu, že na přejezd vjel úmyslně, aby způsobil srážku kamionu s vlakem. 

Doplnil, že s největší pravděpodobností policie prostřednictvím státního zástupce bude u ostravského okresního soudu žádat vzetí obviněného do vazby. Jedním z důvodů je vysoká trestní sazba. “Navíc se jedná o cizince. Je reálné, že se bude vyhýbat trestnímu stíhání, že se bude skrývat,” řekl Witta.

Řidič na přejezd vjel v době, kdy více než 30 vteřin blikala červená světla. Před ním projelo na červenou minimálně jedno další auto. Policie také ví, že šofér v minulosti neměl na českých silnicích problémy s dodržováním předpisů. Jak na tom byl v Polsku, se ještě neví.

Zprávy - další články

Doporučujeme