Policie pátrá po duševně nemocném muži. Mohl by mít u sebe mačetu

29. srpna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Foto: Policie ČR

Policie hledá šestatřicetiletého muže, který trpí duševním onemocněním. Z domu v Popicích u Jihlavy Michal Firon odešel 22. srpna a od té doby o sobě nedal vědět. Může mít u sebe mačetu a být nebezpečný. Kriminalisté dnes požádali o pomoc veřejnost. Zároveň upozorňují na to, že by lidé neměli muže sami kontaktovat. Informace mohou sdělit na tísňovou linku 158, uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Podle policie se nedá vyloučit, že hledaný může být kdekoliv na území republiky. Je podezření, že si s sebou při odchodu odnesl starou mačetu, uvedla mluvčí.

Muž má trvalé bydliště na Teplicku, nyní pobýval v Popicích. Oznámení o jeho pohřešování dostali policisté v pátek 23. srpna, vyhlásili celostátní pátrání. Muže hledali na místech, kde by mohl být, prověřili okolí jeho bydliště i zdravotnická zařízení.

Muž je obézní, vysoký 180 centimetrů. Má modrozelené oči a světlejší hnědé rovné vlasy. Na rameni má vytetovanou číslici 13. Na sobě měl při odchodu černé krátké kalhoty a buď bílé triko Adidas, nebo zelenomodrou kostkovanou košili, kterou mívá často rozepnutou. U sebe by mohl mít tašku a batoh černé barvy.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme