Policie popírá spekulaci o motivu sebevraždy před ministerstvem

17. března 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: ČTK)

Muž, který se minulý týden zastřelil před ministerstvem zdravotnictví, nespáchal sebevraždu kvůli tomu, že by lékaři odmítli dát jeho ženě lék ivermektin. Spekulaci, která se objevila na sociálních sítích, dnes na webu pražské policie popřela její mluvčí Eva Kropáčová.

Padesátiletý muž se před budovou ministerstva na Palackého náměstí zastřelil ve čtvrtek večer. O motivech sebevraždy se spekuluje v některých médiích i na sociálních sítích.

Důrazně se ohrazujeme proti šíření nepravdivé informace, že muž spáchal sebevraždu z důvodu úmrtí jeho manželky na nemoc covid-19, které i přes jeho snahu nebyl podán lék ivermektin,” popřela dnes jednu ze spekulací policejní mluvčí. Vyšetřování případu podle ní spolehlivě prokázalo, že se tato informace nezakládá na pravdě. “Naše vyjádření potvrzuje i fakt, že muž nebyl ženatý,” dodala Kropáčová.

Lék proti parazitům ivermektin se používá při experimentální léčbě nemoci covid-19 ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) doporučoval lék distribuovat praktickým lékařům, ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) minulý týden uvedl, že by si jej sám nevzal.

Zprávy - další články

Doporučujeme