Policie postřelila muže v Berlínském dómu, ohrožoval okolí nožem

3. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Berlínský dóm. Zdroj: Shutterstock

Německá policie v neděli odpoledne postřelila v Berlínském dómu muže, který z dosud neznámých příčin začal v kostele plném turistů běsnit a vytáhl nůž. Při zásahu byl střelou z policejní pistole lehce zraněn i jeden z policistů, informovala agentura DPA. Policie uvedla, že nešlo o teroristický čin.

Berlínský dóm je vyhledávanou turistickou atrakcí v centru německé metropole. Podle policejního mluvčího Winfrida Wenzela byli na místo po 16:00 SELČ přivoláni policisté kvůli nebezpečnému chování třiapadesátiletého Rakušana, s nímž byla v katedrále zhruba stovka dalších lidí.

“Byl postřelen do nohy. Prosíme, předejděte šíření poplašných zpráv,” uvedla policie na twitteru s pozdějším dovětkem, že incident nemá nic společného s terorismem.

Podle Wenzela byl při policejním zásahu střelou poraněn i jeden z policistů. Jeho zranění bylo jen lehké a po ošetření již opustil nemocnici, uvedl mluvčí.

Fotografie na sociálních sítích ukazují policisty se samopaly, kteří hlídkovali u uzavřené katedrály. Policisté se nejprve snažili s mužem vyjednávat, poté se k jeho zneškodnění pokusili použít pepřový sprej. Nakonec museli sáhnout k použití střelné zbraně. Zranění Rakušana bylo vážnější než policistovo a zatím zůstává v nemocnici.

Bohoslužba plánovaná na 18:00 byla zrušena.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme