Konečně! Policie údajně zadržela muže, který napadl tenistku Kvitovou

23. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Policisté údajně zadrželi muže podezřelého z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Uvedla to ve středu Česká televize. Policie na twitteru pouze potvrdila, že byl případ opět otevřen, žádné další informace ale zatím zveřejňovat nechtěla. Neznámý muž tenistku napadl nožem v prosinci roku 2016 v jejím bytě v Prostějově. Při potyčce jí způsobil vážné poranění ruky.

Loni v listopadu policisté oznámili, že se jim pachatele nepodařilo dopadnout a případ odkládají. Ve středu ale policie bez dalších podrobností oznámila, že případ před několika měsíci znovuotevřel útvar policejního prezidia. “Vzhledem k probíhajícímu prověřování nemůžeme uvolnit jakékoliv informace, jelikož by mohly ohrozit celé trestní řízení,” doplnila policie.

Kvitová při výslechu po napadení agresora popsala a policisté zveřejnili jeho předběžnou podobu. Jednalo se o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun.

Kvitová se po napadení podrobila operaci všech prstů a nervů levé ruky. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme