Policie vyšetřovala hokejistu Eliáše. Údajně zfalšoval certifikát asistenčního psa pro postižené

18. ledna 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Patrik Eliáš (Foto: ČTK)

Bývalý hokejista NHL a někdejší úspěšný reprezentant Patrik Eliáš se ocitl v situaci, kdy ho vyšetřovala policie za to, že měl zfalšovat certifikát, který náleží jen asistenčním psům. Ten mu měl přinést výhody, na které neměl ve skutečnosti právo. Informoval o tom web iDnes.cz.

Zmíněný doklad měl prokázat, že Eliášův pes plemene cavapoo jménem Bugsy prošel výcvikem pro asistenční psy. V takovém případě by Bugsy mohl cestovat na palubě letadla se svým páníčkem po boku. Bez certifikátu musí být psi v zavazadlovém prostoru.

Letecká společnost Lufthansa byla první, kdo pojal podezření, že je certifikát falešný, a to v říjnu loňského roku. Aerolinky začaly po pravosti certifikátu Eliášova pejska pátrat a nakonec se ukázalo, že jde o podvrh. Bylo na něj podáno trestní oznámení a případem se začala zabývat česká policie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bugsy (@czech_out_bugsy)

Hokejista se otázce MF DNES, jak certifikát získal, vyhnul. “Psa jsem pořídil ve Spojených státech, a to se všemi dokumenty a náležitostmi, jak ukládají zákony v USA. Na PČR jsem nebyl a nevypovídal,” napsal v SMS zprávě. Policie případ nakonec odložila. “Policejní orgán prověřováním celého případu došel k závěru, že jím nebyly naplněny znaky žádného trestného činu ani přestupku,” sdělil tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme