Policii se po pádu holčičky (6) z lanovky přihlásili první svědci, jejich výpověď nepomohla

11. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Policii se zatím přihlásilo devět svědků v souvislosti s nedávným pádem šestileté dívky z lanovky v Harrachově v Krkonoších. Jejich poznatky ale policistům při vyšetřování události příliš nepomohly. Výzva tak nadále trvá, potvrdila v pátek mluvčí policie Ivana Baláková. Dítě utrpělo těžké zranění po pádu z osmimetrové výšky. Policie událost prověřuje jako nedbalostní delikt, nikdo zatím obviněn nebyl.

Dítě jelo v sobotu 5. ledna na lanové dráze Delta vedoucí na Čertovu horu kolem 09:30 se svou babičkou a dosud neznámým cizincem. “Klíčový je pro nás právě lyžař, který si k babičce s holčičkou na sedačku přisedl, ale k němu jen víme, že to byl cizinec a nejspíš hovořil německy nebo anglicky. Na výzvu se zatím nepřihlásil,”uvedla Baláková.

Z devíti svědků, kteří se policii ozvali, bylo osm Čechů a jeden Němec. “Jejich postřehy nás příliš daleko neposunuly,”řekla mluvčí policie. “Co by ale mohlo zaujmout další případné svědky, je, že z jejich výpovědí vyplynulo, že babička s holčičkou měly nápadně zastaralou lyžařskou výbavu,”uvedl mluvčí policie.

Podle Balákové je zajímá vše, co se dělo na lanové dráze Delta před nastoupením i po nastoupení dítěte s babičkou na lanovou dráhu. Svědci mohou kontaktovat bezplatnou tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv policejní služebnu. S žádostí o pomoc se česká policie obrátila i na německá a polská média.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme