Policista zastavuje řidiče v kostýmu koronaviru. Varuje je, aby zůstali doma

1. dubna 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Repfoto Youtube

S koronavirem se v každé zemi vypořádávají po svém. Mnohé vlády nabádají své občany, aby skutečně dodržovali pravidla a omezení související s epidemií a neporušovali doporučenou karanténu. Pak jsou ale i tací, kteří volí razantnější opatření.

Jedním takovým je i policista v Indii. Rajesh Babu si zvolil poměrně originální metodu, jak se vyjádřit k pandemii koronaviru. Na hlavě nosí přilbu, která vypadá jako koronavirus. Děsí tím řidiče, kteří ho vidí na kraji silnice. Indie je momentálně ve 21denní karanténě, vláda se tak snaží omezit šíření koronaviru. Rajesh byl zachycen fotografem ve městě Chennai, kde zastavoval řidiče a snažil se jim vysvětlit, jak důležité je zůstat doma.

Pro Asian News International řekl: “Zavádíme všechna potřebná opatření, ale lidé stále vycházejí do ulic. Tato koronahelma je tedy jedním z kroků, kterým se snažíme prokázat důležitost policie. Zkoušíme něco jiného. Když si tu helmu vezmu na sebe, mnozí řidiči začnou o koronaviru a jeho dopadech přemýšlet.  Jsou to zejména děti, kdo silně reagují na přítomnost takového předmětu, a často začnou brečet, že chtějí domů.”

Sledujte koronavirus a jeho dopady nejen vážně, ale i s nadhledem a v souvislostech ze všech úhlů i v audio podobě.

Zprávy - další články

Doporučujeme