Policisté se vyfotili s Kajínkem. Na sociálních sítích vyvolali bouřlivou diskuzi

23. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Fotka policistů, kteří zapózovali s omilostněným vrahem obletěla sociální sítě a neshledala se s příliš pozitivní reakcí.

O celé události informoval iDNES.cz, který také oslovil mluvčí ostravské policie, která serveru sdělila, že tento incident a její okolnosti budou prošetřeny. Dle očekávání, uživatelům na sociálních sítích nepřijde příliš normální, že se policie fotí s omilostněným vrahem.

“Fakticky je pan Kajinek legálně na svobodě, čili on se může fotit s kým chce. To, že se na něj lepí natěšení klucí z PČR jak na rockovou star z 80. let, to už je věc jiná, nehledě na to, že jsou ve službě a k té dle mého názoru focení s bývalými vězni, nepatří,” uvedl jeden z komentujících na Twitteru.

“Naopak, je to naprosto vypovídající, výstižné a všeobsahující foto o stavu ČR, jejích obyvatel a společenskému klimatu,” dodal jiný.

Lze konstatovat, že předmětná fotografie zachycuje policisty Městského ředitelství policie Ostrava. S jednáním policistů nesouhlasíme, jednání vnímáme jako ohrožení profesní cti.

“Událost prošetřuje odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Mimo jiné jsou zjišťovány okolnosti vzniku a zveřejnění této fotografie. V případě zjištění protiprávního jednání policistů bude věc postoupena řediteli Městského ředitelství police Ostrava k přijetí opatření,” nechala se slyšet policie.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme