Politici se tvrdě pustili do prezidentky Čaputové, kvůli její účasti na pohřbu Mekyho Žbirky

23. listopadu 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Zuzana Čaputová, Juraj Rizman (Zdroj: ČTK)

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přijela uctít památku zpěváka Mira Žbirky na jeho pohřeb do Prahy. Někteří politici se však do ní tvrdě obuli, kvůli tomu, že k tomu využila finančních prostředků ze státního rozpočtu. "Za prezidentku jsem platil já," říká Juraj Rizman, který prezidentku doprovázel. S informací přišel Blesk.

Na poslední rozloučení se slovenským zpěvákem Miroslavem Žbirkou přijela i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v doprovodu svého přítele, někdejšího šéfa Greenpeace na Slovensku Juraje Rizmana. Předseda Slovenské národní strany Andrej Danko a Tomáš Taraba ze strany Život se do ní pustili, aby okamžitě vrátila peníze daňových poplatníků za svůj výlet do Prahy.

Celou situaci však neprodleně vysvětlil na svém instagramu právě pan Rizman a rozhodně si nebral servítky. “Pan Danko a pan Taraba se pustili do prezidentky, že jsme spolu jeli do Prahy na poslední rozloučení s Miroslavem Žbirkou. Prý má uhradit náklady na náš let, ubytování a stravu. Všechno by bylo fajn, kdyby… Kdyby tito pánové měli úctu k faktům a ověřovali si informace,” napsal na svůj profil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Juraj Rizman (@juraj_rizman_sk)

Dále ve svém příspěvku uvádí, že do České republiky neletěli, ani zde nezůstávali přes noc. Jídlo v restauraci zaplatil za sebe i za Čaputovou on sám. Na rozdíl od Danka a Taraby je prý navíc schopný svá slova kdykoli dokázat. “Těmto pánům ale nejde o fakta. Chtějí jen vyvolat nenávist. Akorát v tomto případě se přepočítali a jsou jen pro smích,” bránil prezidentku Rizman.

Zprávy - další články

Doporučujeme