Pomůžeme vám! Dojemný vzkaz českého kamioňáka je hitem sociálních sítí

18. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Martin Cernocky

Vlídný vzkaz českého řidiče kamionu již sdílelo více než 30 tisíc internetových uživatelů. Muž v něm reaguje na aktuální potíže v dopravě, kdy lidé často tráví čas v kolonách a nedávno na D1 uvízli dokonce na celou noc. Jeho poselství je jednoduché: "Nebojte se nás oslovit, pomůžeme vám!"

Co si budeme povídat, řidiči kamionů u řidičů osobních aut moc oblíbení nejsou. To by se však teď mohlo změnit. A může za to jediný vzkaz. “Všichni jsme na jedné lodi,” začal muž za přezdívkou Martin Cernocky své poselství určené pro širokou veřejnost na Facebooku.

Často se stává, že kvůli těžké nehodě, povětrnostním podmínkám nebo neschopností SUS zůstaneme uvěznění na dlouhé hodiny na našich komunikacích. Chtěl bych tímto oslovit posádky osobáků, a převážně ty, co vezou děti, aby se nebály v nouzi oslovit řidiče kamionu a poprosily o pomoc,” píše Martin. 

“Většina z nás vám ráda pomůže tím, že vám v chladném počasí uvaří čaj, kafe a nebo vás nechá ohřát,” vzkázal řidič z povolání lidem, kteří zůstanou viset v koloně. “Vím, že vám všude překážíme, ale i tak vám většina pomůže,” dodal Martin. 

A jeho ochota se setkala s velice vřelým přijetím. Pod příspěvkem se okamžitě objevily desítky komentářů. “Moc hezky napsané,” chválí jedna z diskutujících. “Máš pravdu,” přitakává další. “Ať žijí kamioňáci!” provolává slávu další komentář.

A se vzkazem souhlasí i řidiči nákladních vozidel. “Už mám nakoupeno 100 kelímků, čaj, kávu, vody a nějakou tu sušenku. Klidně přijít můžou,” vyzývá jeden z nich.

VŠICHNI JSME NA JEDNÉ LODI.Často se stává že kvůli těžké nehodě, povětrnostním podmínkám nebo neschopností SUS…

Zveřejnil(a) Martin Cernocky dne Sobota 15. prosince 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme