Poslední hodiny! Rodiče nemocného chlapce a nemocnice se musí dohodnout do čtvrtka

26. července 2017·Zprávy·Redakce

Rodiče smrtelně nemocného britského chlapce Charlieho Garda dnes u soudu dostali čas do čtvrtečního poledne na dohodu s nemocnicí o tom, kde a jak jejich jedenáctiměsíční syn stráví své poslední dny. Pokud se nedohodnou, bude chlapec převezen do hospice. Tam bude vzápětí odpojen od přístrojů, které jej udržují při životě, rozhodl soudce. Rodiče dítěte usilovali o to, aby chlapec mohl zemřít doma.

V sázce je podle agentury Reuters nyní především to, jak dlouho budou moci rodiče s chlapcem ještě zůstat. Soudcem určený zmocněnec Charlieho Garda uvedl, že žádný hospic nemůže poskytovat hochovi potřebnou péči dlouho. Rodiče se snaží najít lékaře, který by o chlapce pečoval tak, aby s rodiči mohl strávit v hospici ještě několik dnů. Právě to má být předmětem dohody, která má být uzavřena do čtvrtečního poledne (13:00 SELČ).

Charlieho rodiče Chris Gard a Connie Yatesová v pondělí vzdali dlouhodobou snahu o využití experimentální léčby k záchraně potomka. Charlie trpí syndromem mitochondriálního vyčerpání, což se projevuje postupným ochabováním svalstva a poškozením mozku; rodina v pondělí oznámila, že podle zevrubných testů chlapcovo tělo vykazuje nezvratná poškození a že na jakoukoli pomoc je už pozdě.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme