VIDEO: Potápěči dále pátrají po hledači kešek. Oblast je nebezpečná i pro ně

13. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Potápěči pražské policie čtvrtý den neúspěšně pátrali po nezvěstném muži, kterého v sobotu při hledání takzvaných kešek zřejmě strhla přívalová vlna v podzemní části Motolského potoka. Zaměřili se dnes na oblast mezi Šítkovským a Staroměstským jezem a v okolí Střeleckého, Slovanského a Dětského ostrova. Na webu policie to oznámil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Pátrání bude pokračovat i v dalších dnech. Nebude již spadat do kompetence Policie ČR, potažmo té pražské. Takováto opatření spadají do kompetence vlastníků či provozovatelů těchto stok.

Jeden z policejních potápěčů, který se dnes podílel na pátrání, označil zmíněnou oblast za velmi nebezpečnou. “I pro nás, kteří máme profesionální výcvik. Nebezpečná v této lokalitě je především takzvaná říční vana, která se nachází mezi ostrovy. Do té se dá totiž dostat pouze z tamního zdymadla,” sdělil.

“Pátrání bude v následujících dnech pokračovat, neboť musíme řeku prohledat až k Hlávkovu mostu,” doplnil Hulan.

Pátrání po mladíkovi začalo v sobotu, v neděli pokračovalo od dopoledne zhruba do 17:00 a v pondělí od 09:00 do 20:00. Pohřešovaný muž byl součástí čtyřčlenné skupiny, kterou ve stoce dlouhé přes čtyři kilometry překvapil prudký liják. Dvěma z nich se podařilo zachránit, lékaři motolské nemocnice jim ošetřili drobná poranění. Sedmadvacetiletou ženu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Geocaching, které se čtveřice mladých lidí věnovala, je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. V Česku si získala velkou oblibu. Hledání schránek může být i nebezpečné a vedle utonulé dívky ze soboty si v minulosti vyžádalo v Praze i další oběti.

Zprávy - další články

Doporučujeme