Pozor! V tyčinkách Mars a Snickers našly kousky plastu, firma je stahuje z prodeje

23. února 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Výrobce cukrovinek Mars stahuje v 55 zemích své čokoládové tyčinky a některé další výrobky! V jednom z nich se totiž našli kousky plastu. Jde o tyčinky, které byly vyrobeny v Nizozemsku a rozvezeny do dalších zemí.

Mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Radoslav Pospíchal řekl, že nemá informace, že by uvedená šarže výrobků Mars byla dovezena i do České republiky.

Mars původně informoval, že čokoládové tyčinky a některé další výrobky stáhne jen z německého trhu. Opatření později rozšířil na Belgii, Francii, Británii, Itálii, Nizozemsko a Španělsko. Mluvčí firmy v Nizozemsku Roel Govers později řekl, že akce se týká 55 zemí. Další podrobnosti nesdělil a stránky firmy byly dnes odpoledne nedostupné.

Z německého trhu firma stáhne tyčinky Mars, Snickers a Milky Way Minis, a také bonbony Celebrations s datem minimální trvanlivosti mezi 19. červnem 2016 a 8. lednem 2017.

“Chceme zabránit tomu, aby zákazníci snědli některý z (potenciálně vadných) výrobků, který si koupili,” zdůvodnila firma široké časové rozpětí data minimální trvanlivosti výrobků, které označila za potenciálně nebezpečné.

Ve Francii firma stahuje tyčinky Mars a Snickers a rovněž bonbony Celebrations. Data minimální trvanlivosti se u jednotlivých výrobků různí, ve všech případech jde ale o letošní data. Podle nizozemského úřadu pro bezpečnost potravin se opatření týká produktů Mars, Milky Way, Snickers, Celebrations a Mini Mix.

RADY FREKVENCE 1: Jak zjistit, zda v koupeném medu nejsou antibiotika

Zprávy - další články

Doporučujeme