Prapodivné chování: Zaměstnanec dostal poslední výplatu v drobných a ušpiněných mincích

29. března 2021·Zprávy·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Shutterstock

Působí to buď jako špatný, dětinský vtip, nebo jako chování z jiného století: Andreas Flaten z americké Georgie se musel kvůli poslední výplatě od bývalého zaměstnavatele obrátit i na ministerstvo práce. Nakonec ji dostal, ale v drobných umaštěných mincích.

Andreas Flaten z americké Georgie se musel kvůli své poslední výplatě od bývalého zaměstnavatele obrátit na ministerstvo práce. Autoservis OK Walker v Peachtree City mu dlužil asi 915 dolarů, tedy v přepočtu asi dvacet tisíc korun.

Zaměstnavatel mu je zaplatil až po třetí urgenci ministerstva, ale v drobných a umaštěných mincí. „Je to opravdu dětinské,“ posteskl si Flaten na nepochopitelné chování a smutně dodal: „Bude to ještě hodně práce za peníze, které jsem si už vydělal.“

Reakce zaměstnavatele, majitele autoservisu na dotazy novinářů odpověděl: „Dostal zaplaceno – to je jediné, na čem záleží,“ a prohlásil o Flatenovi, že je “ufňukánek”. Bohužel na něj neexistuje žádná zákonná “páka”.

„Žádné nařízení, v jakých mincích či bankovkách musí být mzda vyplacena, neexistuje,“ okomentoval Eric Lucero z tamějšího ministerstva práce.

„S takovým počtem mincí musíme najít pár pokladů. Já už našla minci z roku 1937,“ uvedla Flatenova přítelkyně s tím, že se na věci snaží najít pozitiva: „Po první přeprané lopatě mincí, už jsme se mohli jenom smát. Nedáme tomu zoufalci příležitost užít si svou pomstu a krutost.”

Zprávy - další články

Doporučujeme