Pražská policie hledá 15letého Honzu, bez léků může být nebezpečný

28. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Pražská policie pátrá po patnáctiletém chlapci, který se z návštěvy u rodičů po Vánocích nevrátil do dětského domova. Je závislý na drogách, má psychické problémy a sebevražedné tendence. Bez pravidelného užívání léků může být nebezpečný sobě i svému okolí. ČTK to v pátek sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Pohřešovaný Jan Burget je hubený, vysoký asi 175 centimetrů, má oválný obličej a modré oči. Vlasy má po stranách vyholené, na vršku hlavy obarvené narůžovo. Na hřbetu dlaně má jizvy po řezných ranách, za uchem vytetovaný zamračený emotikon. Naposledy měl na sobě černou zimní bundu, černé džíny, černý svetr a bíločerné sportovní boty značky Nike.

Chlapec pochází z okresu Praha-východ. Do dětského domova se školou ho umístil soud kvůli nezvladatelnému chování a užívání drog. “Ústav opustil 25. prosince 2018, kdy měl povolenou návštěvu u rodičů, a od té doby je na útěku a zdržuje se neznámo kde. Hledaný mladík se v minulosti o útěk z domova i výchovného zařízení pokusil již několikrát,”doplnila Zoulová.

Mladík se na útěku může dopouštět násilné trestné činnosti a není vyloučeno, že je ozbrojen nožem. Policisté proto varují před tím, aby se ho někdo pokoušel zadržet. Informace o hledaném mohou lidé volat na tísňovou telefonní linku 158.

Zprávy - další články

Doporučujeme