VIDEO: V České Třebové se během turnaje zřítila střecha haly. Trámy se propadly přímo do hřiště

15. ledna 2017·Zprávy·Redakce

FOTO: Pozary.cz / YouTube

Ve sportovní hale v České Třebové, jejíž střecha se v sobotu večer zřítila, bylo před pádem podle pořadatelů 80 lidí. Ačkoli pád konstrukce střechy byl poměrně rychlý, všem se podařilo z haly vyběhnout, řekla ČTK Renáta Typlová, předsedkyně Florbalového klubu Orlicko-Třebovsko, který v hale spolupořádal turnaj krajských dorosteneckých výběrů.

“Konstrukce se začala hroutit odzadu postupně do plochy. Ty trámy se propadaly směrem do hřiště, sesypalo se to jako hromádka z karet. Šlo to rychle, prostor uniknout tam naštěstí byl,” řekla Typlová. Podle ní jeden z diváků před pádem konstrukce cítil, jak padají kuličky polystyrenu. “Potom bylo slyšet křupání těch trámů a najedou to odzadu šlo, nejdřív vyběhla tribuna, pak další,” řekla předsedkyně.

Podívejte se, jak pád střechy natočila kamera:

 

Typlová se v době pádu střechy vracela do haly. “Najednou proti mě běželi lidi a volali, že padá střecha. Tak jsem šla k oknu, kde se dá podívat do haly, a viděla jsem to. Bylo to šílený,” řekla.

Podle pořadatelů byly v hale před pádem střechy na ploše odhadem čtyři desítky lidí, dalších 20 byli pořadatelé a zbytek diváci. Turnaje se účastnilo osm týmů z několika regionů, hráči byli ve věku od 15 do 16 let. “Řešili jsme náhradní variantu, ale nepovedlo se nám najít v regionu vhodnou volnou halu. Proto jsme turnaj zrušili, nyní se bude na komisi řešit, zda se to bude nějak a někdy dohrávat,” řekla Typlová.

Střecha haly se zřítila před 21:00, policie uvedla, že při pádu střechy nebyl nikdo zraněn. Halu nechal postavit za 58 milionů korun Pardubický kraj, zkolaudovaná byla 2. ledna.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme