Premiér Sobotka: Stropnický udělal chybu, ale odvolávat ho nebudu!

12. února 2016·Zprávy·Redakce

Ministr obrany Martin Stropnický udělal podle premiéra Bohuslava Sobotky při komentování případu únosu Čechů v Libanonu chybu. Ale ne tak závažnou, aby navrhl jeho odvolání z vlády.

Ministr obrany nedávno médiím potvrdil, že podmínkou propuštění pěti Čechů zadržovaných v Libanonu bylo to, aby Česká republika nevydala v Praze zadržovaného Libanonce Alího Fajáda do Spojených států. Fajád, kterého USA podezřívají z napojení na teroristickou organizaci, byl nakonec z vězení propuštěn ve stejný den, kdy se pět Čechů vrátilo do vlasti. Tento krok tvrdě kritizovaly Spojené státy.

Stropnický ve čtvrtek uvedl, že necítí potřebu se obhajovat. “Já jsem dostal otázku, a teď jsem byl během tří sekund postaven do situace, jestli mám flagrantně lhát a jestli mám připustit, že na tom něco je. Já jsem to rozhodně nevyzradil,” řekl novinářům. V souvislosti s tím Sobotka řekl, že by měl Stropnický zvážit svou účast u projednávání utajovaných bodů. 

Odchod Stropnického kvůli potvrzení mediálních informací požaduje část opozice. Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek řekl, že by měl Stropnický zvážit setrvání ve funkci.

Pětice unesených Čechů z Libanonu přistála doma, v Praze propustili Fajáda!

Martin Stropnický v Pressklubu: Stovky vojáků jsou připraveny chránit naše hranice!

Stropnický: Jen zbabělec může útočit na mou rodinu!

Zprávy - další články

Doporučujeme