Přestaňte jíst psy a kočky, žádá Hanoj své obyvatele. Kazí to pověst města!

12. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zástupci města Hanoj prosí své obyvatele, aby přestali jíst psí maso. Tvrdí, že tento zvyk kazí pověst města a navíc zvyšuje riziko nákazy vzteklinou.

Grilované, vařené nebo dušené? Psí a kočičí maso naleznete na trzích a pultech obchodů po celé vietnamské metropoli. Maso se tradičně podává s rýžovým vínem nebo pivem.

Zástupci města Hanoj však nedávno vyzvali obyvatele, aby s konzumací psího masa přestali, aby tak zabránili nákaze vzteklinou a dalšími nemocemi, která zvířata přenáší.

Dále apelují na to, aby se vyhýbali pokrmu s přezdívkou “malý tygr”, což je kočičí maso. Je méně oblíbené než to psí, ale zejména na venkově je stále tradičním jídlem.

Metoda zabíjení zvířat je krutá a vedení města doufá, že postupně vymizí. Chtějí zachovat reputaci Hanoje jako moderního a civilizovaného velkoměsta.

“Obchodování a zabíjení psů vrhá na Hanoj špatné světlo a vysloužilo se kritiku ze strany turistů,” uvádí město v prohlášení. Ve městě žije asi 493 tisíc psů a koček a na ulicích nalezneme zhruba tisíc podniků, které s jejich masem obchodují.

Zprávy - další články

Doporučujeme