Prezidentskou debatu na ČT bude moderovat místo Moravce Světlana Witowská

18. ledna 2018·Zprávy·Redakce

Světlana Witowská. Foto: Česká televize

Debatu kandidátů na prezidenta před druhým kolem volby bude ve čtvrtek 25. ledna v České televizi moderovat místo Václava Moravce Světlana Witowská. ČTK to ve čtvrtek řekla mluvčí televize Karolína Blinková.

Předvolební duel prezidenta Miloše Zemana a akademika Jiřího Drahoše je zatím jediný, kde potvrdili účast oba dva kandidáti. Pořad bude ve 20:00 hodin vysílat ze studia z Kavčích hor přímým přenosem ČT1 i ČT24.

Debaty kandidátů chystá na neděli i televize Nova, na pondělí TV Barrandov a v úterý Prima. Zeman potvrdil účast ve všech z nich, Drahoš trvá na účasti ve dvou debatách.

Nabídku moderovat prezidentskou debatu v České televizi dostal tradičně Václav Moravec, účast ale odmítl. “Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu,” uvedl už dříve Moravec. Podle médií mu vadilo údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme