Při havárii autobusu ve Španělsku zemřelo 13 studentů, jeden Čech je zraněný

20. března 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Při nedělní ranní nehodě autobusu na severu Španělska nedaleko Tarragony zemřelo 13 lidí. V autobuse cestoval i jeden český student, je zraněn lehce.

Podle agentury EFE plně obsazený autobus vezl více než padesátku studentů, kteří se vraceli z lidových slavností ve Valencii.

Řidič podle katalánské televizní stanice TV3 ztratil kontrolu nad řízením. Nejprve narazil do svodidel po pravé straně silnice, následně řidič strhl řízení tak prudce, že se dostal do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem. V osobním voze byly zraněny dvě osoby, uvádí BBC.

Na místo se sjely hasičské i sanitní vozy, zranění zamířili do blízkých nemocnic. Podle deníku El País jsou čtyři ze 43 zraněných ve vážném stavu.

Podle listu El Mundo byli mezi studenty v autobuse mimo jiné mladí lidé ze Švýcarska, Norska, Británie, Turecka a Ukrajiny. Server Express uvádí také studenty z Peru, Polska, Palestiny, Německa, Maďarska, Itálie a Nového Zélandu.

V autobuse, který tragicky havaroval ve Španělsku, byl i jeden český univerzitní student. Podle konzulky ČR Adély Sýkorové byl lehce zraněn, ošetřili ho v nemocnici.

Řidič autobusu patřil podle zpráv ke zkušeným, za 17 let praxe nikdy nebyl zapojen do dopravní nehody. Prvotní příčinou nehody se zdá být lidská chyba, mechanická závada není pravděpodobná, uvedl španělský ministr vnitra Fernandez Diaz.

Autobus vezl studenty z výletu do Valencie, kde se konaly populární slavnosti Las Fallas, jež jsou i na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

(zdroj: ČTK)

SPORT: Pilot F1 Alonso přežil děsivou nehodu. Podruhé se narodil.

Zprávy - další články

Doporučujeme