Při havárii na Bruntálsku zemřel muž (†50), další lidé jsou v ohrožení života

6. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Padesátiletý muž zemřel v neděli večer při nehodě v Heřmanovicích na Bruntálsku, kde osobní vozidlo narazilo do stromu. Další dva lidé byli zraněni, oba vážně. ČTK to řekli mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

K nehodě, která se stala po 21:00, kromě tří pozemních posádek vzlétal také vrtulník. “Jedné z osob, které v havarovaném vozidle cestovaly, již záchranáři nemohli pomoci. Utrpěná poranění byla neslučitelná se životem,” řekl Humpl.

Další, čtyřiatřicetiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn a po vyproštění mu selhávaly všechny základní životní funkce. Posádky muže několik desítek minut resuscitovaly a nakonec se jim podařilo obnovit jeho krevní oběh.

“Záchranáři zajistili dýchací cesty a podávání léků do žíly i kostní dřeně. Postižený byl s mnohočetnými poraněními předán v kritickém stavu týmu urgentního příjmu ostravské fakultní nemocnice,” řekl Humpl.

O rok mladší muž byl po havárii sice při vědomí, jeho poranění páteře a břicha ale podle lékaře rovněž byla život ohrožující. Po poskytnut neodkladné péče byl rovněž přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme