Při nehodě autobusu na Českobudějovicku zemřel člověk, 13 lidí je zraněných

30. listopadu 2017·Zprávy·Karolína Stránská

shutterstock

Jeden člověk zemřel a 13 lidí se zranilo ve čtvrtek ráno při nehodě autobusu u Ločenic na Českobudějovicku. Na místě zasahují záchranáři i hasiči. ČTK to řekly mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková a mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle informací, která má ČTK zatím k dispozici, jde o mikrobus s kapacitou do 20 lidí. Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner i Matějů ČTK řekli, že zraněných na místě bylo deset. Silnice je uzavřena.

Nehoda se stala kolem 8:20. “Na místě zasahujeme, jde o nehodu autobusu, na místě je prvním odhadem 13 zraněných, jedno smrtelné, dvě těžká zranění,” řekla Kafková.

Posádky podle ní na místě pracují v režimu mimořádné události, což znamená, že na místo vyjelo více než pět posádek i vozidlo k řešení následků mimořádné události. “Letecká záchranka se tam snaží proletět, ale vzhledem k letovým podmínkám zatím nedorazila,” řekla Kafková.

Matějů ČTK řekla, že autobusem cestovalo 13 lidí a řidič. Na místě zasahovali profesionální hasiči z pěti měst a dobrovolní hasiči z Velešína. “Museli jsme vyprošťovat, na místě byl vrtulník, zároveň jsme tam vyslali evakuační autobus. V tuhle chvíli jsou všichni zranění vyproštěni a odvezeni,” řekla Matějů.

Zatím poslední větší nehoda autobusu se v jižních Čechách stala 27. července. U Studené na Jindřichohradecku havaroval autobus s 34 cizinci, několik z nich bylo lehce zraněných.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme