Při pátrání po dvou pohřešovaných našla policie v Orlické přehradě další lidské ostatky

16. března 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová

Žďákovský most nad Orlickou přehradou. Foto: ČTK

Orlická přehrada a Žďákovský most v jižních Čechách jsou v myslích řady lidí už neodmyslitelně spjaty s děsivými zločiny, ve kterých stále nejsou zodpovězeny všechny otázky. Parta tzv. orlických vrahů do přehrady v devadesátých letech shazovala těla svých obětí, jak se ale ukazuje, ne všechny případy se podařilo objasnit. Když o víkendu policie pátrala po dvojici, která mohla spáchat sebevraždu, nalezla v přehradě další lidské ostatky. 

Když se řekne Orlická přehrada, řada lidí si vybaví případ tzv. orlických vrahů z devadesátých let. Karel Kopáč, Ludvík Černý a Vladimír Kuna tehdy zabili pět lidí a těla některých z nich shodili ze Žďákovského mostu právě do Orlické přehrady.

S pomocí potápěčů se později podařilo najít dvě těla v sudech s louhem a jedno zabalené do pletiva. Černý a Kuna dostali za své zločiny doživotí, Kopáč 21 let. Nyní se ale zdá, že přehrada ještě zdaleka nevydala všechna svá tajemství.

Policie o víkendu pročesávala přehradu během pátrání po dvou lidech, jejichž okolí se obávalo, že skočili z mostu. Namísto pohřešovaných ale policisté objevili další lidské ostatky, které s případem nijak nesouvisely.

“Při pátrání po pohřešovaném bylo nalezeno tělo jiné osoby. Tu nemáme ztotožněnou z toho důvodu, že se ve vodě nacházela patrně delší dobu. Budou probíhat různé expertizy,” uvedla pro deník Blesk policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme