Při střelbě v Kanadě zemřeli čtyři lidé! Další jsou zranění

23. ledna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Při páteční střelbě ve škole a na dalším místě v odlehlé domorodé komunitě La Loche v kanadské provincii Saskatchewan zemřeli čtyři lidé a další utrpěli zranění. Oznámila to policie. Dodala, že zadržela podezřelého, který je teď ve vazbě.

Podobné události jsou v Kanadě poměrně neobvyklé, v zemi platí přísnější pravidla pro držení střelných zbraní než v sousedních Spojených státech. Nejhorší případ střelby na škole v Kanadě se stal v roce 1989, kdy bylo v Montrealu zabito 14 studentů.

Starosta La Loche Kevin Janvier podle agentury AP uvedl, že útočník v pátek zastřelil jeho 23letou dceru Marii, která byla učitelkou. “Doma zastřelil dva své bratry a vydal se do školy,” dodal. Školu v La Loche podle serveru BBC navštěvuje zhruba 900 dětí od předškolního věku až po dvanáctou třídu, což je poslední třída střední školy.

“Toto je nejhorší noční můra rodičů,” prohlásil kanadský premiér Justin Trudeau, který je nyní na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu. Premiér původně mluvil o pěti mrtvých, policie ale toto číslo později opravila. Podle policie není jasné, kolik lidí utrpělo zranění. Premiér dříve uvedl, že dva lidé jsou v kritickém stavu.

Jeden ze žáků desátého ročníku řekl televizi CBC, že slyšel větší počet výstřelů. “Utíkal jsem pryč ze školy. Bylo tam hodně křiku, padlo asi šest, sedm výstřelů, než jsem se dostal ven,” řekl.

Zprávy - další články

Doporučujeme