Příliš turistů! Policie kvůli náporu lidí uzavřela silnici z Polska do Adršpachu

13. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Turisté v Adršpašských skalách na Náchodsku mají po zimě k dispozici opravený vycházkový okruh. Lidé se už také mohou plavit na jezírku mezi pískovcovými skalami. Novinkou pro nadcházející letní sezonu je parkování u skal (na snímku z 26. dubna) zdarma.

Kvůli náporu turistů do skalního města v Adršpachu na Náchodsku policie uzavřela příjezdovou silnici od přechodu s Polskem. Auta nemají kde parkovat. Policisté na situaci na příjezdu do Adršpachu motoristy upozorňují, řekl ČTK mluvčí krajské policie Ondřej Moravčík.

Uzavřená je silnice od Polska přes obec Zdoňov. Do skalního města se lze dostat i po silnici od Teplic nad Metují. “Do Adršpachu je možné vjet, ale nejsou tam už žádná volná parkovací místa. Policejní hlídky o tom řidiče informují, vjezd jim nezakazují,” uvedl Moravčík. Jak dlouho v sobotu bude silnice zavřená, bude záležet na zájmu turistů o prohlídku skal. Stejná situace se může opakovat i v neděli, neboť počasí výletům přeje.

Obdobné dopravní opatření je v turistické sezoně poměrně časté. Například v srpnu doprava ve směru od Polska kolabovala pět dní po sobě.

Adršpašské skály se sousedními Teplickými skalami tvoří nejvýznamnější pískovcovou plošinu Polické pánve v Broumovské vysočině. Obě skalní města jsou rozlohou 1803 hektarů největší národní přírodní rezervací v Česku.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme