Příští bondovku bude režírovat Danny Boyle. Natáčet začne ještě letos

25. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Příští film o agentovi Jamesi Bondovi vznikne pod vedením britského režiséra a nositele ceny americké filmové akademie Oscar Dannyho Boyla. S odvoláním na produkční společnost Eon Productions o tom informují zahraniční média. Scénář k pětadvacátému dobrodružství agenta 007 pochází z pera Johna Hodge, se kterým Boyle spolupracoval už na filmu Trainspotting. Hlavního hrdinu opět ztvární Daniel Craig.

Craig si agenta s povolením zabíjet zahraje už popáté a podle loňského vyjádření tohoto britského herce bezpochyby i naposledy. Po čtyřech bondovkách (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall a Spectre) Craig další snímek dlouho natočit odmítal.

Práce na natáčení budou zahájeny počátkem letošního prosince. V Británii by se měl snímek do kin dostat v říjnu příštího roku, ve Spojených státech v listopadu.

Jednašedesátiletý Danny Boyle se proslavil především snímkem Trainspotting, zaujal ale i filmy Pláž, Steve Jobs či Milionář z chatrče. Za poslední jmenovaný snímek dostal osm Oscarů, včetně těch za nejlepší film a režii.

Určitou zkušenost s Bondem už Boyle má. V roce 2012 natočil krátký spot k zahájení letních olympijských her v Londýně, ve kterém si společně s Craigem v roli agenta Jejího veličenstva zahrála i samotná královna Alžběta II.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme