Prodali veškerý majetek kvůli cestě kolem světa. Dobrodružství skončilo po dvou dnech katastrofou

17. února 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: GoFundMe

Opustili práci, prodali majetek a rozhodli se cestovat kolem světa. Kolik z nás by si přálo udělat něco podobného! Tenhle pár spíš než jako inspirace ale slouží jako odstrašující případ. Už po dvou dnech se jejich loď potopila a přišli tak o všechno...

Mnoho z nás občas napadne, jaké by to bylo, kdybychom opustili své zaměstnání a vydali se na cestu kolem světa. V případě, že nezůstane jen u snů, mohou ale romantické představy snadno narazit na tvrdou realitu. Vyprávět by o tom mohl americký pár Tanner Broadwell a Nikki Walsh, kteří se rozhodli přesně tohle udělat.

Pár se i se svým mopsem rozhodl pro plavbu Mexickým zálivem a dále kolem světa. Aby to mohli uskutečnit, dali výpověď v práci a prodali většinu svého majetku. Dobrodružství, které mělo trvat dlouhé měsíce, však skončilo už po dvou dnech. Do spodku jejich lodě narazil neznámý předmět a ta okamžitě začala nabírat vodu.

Netrvalo dlouho a loď se potopila. Nikki, Tannerovi ani psovi se naštěstí nic nestalo, zachránili však jen karty sociálního pojištění, 90 dolarů (asi 1800 Kč), mobil, nějaké oblečení a trochu granulí. Náklady na odstranění potopeného vraku navíc vyjdou na 10 tisíc dolarů (přes 200 tisíc korun) a uhradit je musí právě Tanner a Nikki.

Dva dobrodruzi se před svou cestou nějaký čas připravovali a starou loď si vlastnoručně zrekonstruovali. Moře umí být ale pěkně zrádné a minimální zkušenosti se Američanům nakonec vymstily. Problémem mohly být i zastaralé navigační systémy.

Nakonec si cestovatelé museli najít novou práci a své velké sny o něco odložit, aby zvládli alespoň splatit dluh. Nikki se však rozhodla zkusit štěstí a založila účet na síti Go Fund Me, kam mohou lidé dobrovolně přispívat nešťastníkům v nouzi. Neobvyklý příběh amerických snílků zafungoval a díky stránce se podařilo vybrat ještě o něco více, než bylo potřeba ke splacení dluhu. Tanner a Nikki tak nepochybují, že své plány zkusí zrealizovat někdy jindy, tentokrát snad už lépe připravení.

Zprávy - další články

Doporučujeme