Psa z chovné stanice ukradli a zlámali mu kosti: Majitelka prosí o pomoc

4. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Kočičí a psí azyl

Případ z Plzeňska je natolik šokující, že se mu ani nechce uvěřit. Z Chovné stanice v Dobřanech na Plzeňsku zde neznámý pachatel zřejmě odvedl australského ovčáka Dutche (5). Zvíře bylo později nalezeno ve vážném stavu a v silných bolestech, rekonvalescence může trvat i rok. Co se přesně stalo je stále záhadou. 

Majitelka se s otřesnou zkušeností svěřila deníku Blesk. Podle Heleny Potančokové (37) z Dobřan zmizel Dutch poslední srpnovou neděli ze svého kotce. Že by zvíře samo uteklo žena vylučuje, protože prázdný kotec byl zavřený. Žena se ihned obrátila na policii a o pomoc žádala i veřejnost.

Nakonec se australského ovčáka podařilo najít. Byl však v takovém stavu, že to všem vyrazilo dech. “Poslední srpnové úterý mi volala paní, že u nádraží je asi můj pes. Poprosila jsem ji, aby tam s ním někdo počkal, že hned jedu. Když jsem ho uviděla, byla to hrůza. Bezvládně ležel, oči plné bolesti, nemohl se hýbat,” popsala Potančoková deníku.

“Má několikrát zlomenou stehenní kost, je po operaci. Čekají ho ale další zákroky, musí se mu srovnat polámaná pánev, dát dohromady kyčelní kloub. Léčení potrvá dlouhé měsíce, možná i déle než rok,” uvedla majitelka.

Zvíře bohužel o své zkušenosti nepromluví, co přesně se stalo a kdo za celou situací případně stojí je proto nadále záhadou. “Nevím, co přesně se Dutchovi stalo. Lidé mi píší, že ho třeba srazilo auto či vlak, ale nebyl nijak viditelně pomlácený. Vůbec nechci myslet na to, že mu třeba někdo záměrně takhle moc ublížil, z toho je mi zle,” svěřila se Potančoková. Chovatelka v současnosti prosí všechny, kteří by mohli mít nějaké informace k případu, o pomoc.

Zubožený pes má teď před sebou dlouhou, náročnou a nákladnou léčbu. Pokud si přejete přispět, můžete tak učinit přes transparentní účet veřejné sbírky spolku Kočičí a psí azyl. Číslo účtu je 7006200611 / 2010 (Fio Banka). Uveďte variabilní symbol 777 a do poznámky: DUTCH.

Sbírka na zraněného pejska! Více v příspěvku…

Zveřejnil(a) SOS RUSKÝ PES CZ z.s. dne Sobota 1. září 2018

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme