Putin: Úřady by měly kontrolovat rap, nikoli ho zakazovat

16. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Znepokojen narůstající popularitou rapu mezi ruskou mládeží prezident Vladimir Putin prohlásil, že chce, aby úřady přišly se způsoby, jak populární hudbu, zejména rap, kontrolovat, místo toho, aby tuto produkci zakazovaly, napsala agentura AP. Putin to uvedl při sobotní schůzce se svými kulturními poradci v Petrohradu.

“Jestliže je nemožné to zastavit, musíme to řídit a kontrolovat,” řekl šéf Kremlu. Dodal, že pokusy zakázat určitým umělcům vystupovat, budou mít opačný efekt a naopak zvýší jejich popularitu.

Putin rovněž poznamenal, že “rap je založen na třech pilířích: sexu, drogách a protestu”. Znepokojují ho zejména drogová témata, která v rapu převládají. “To je cesta směrem k degradaci národa,” dodal.

Ruští rappeři a rockoví muzikanti si v posledních dnech stále častěji stěžovali na rušení svých koncertů a šikanu ze strany úřadů. Stížnosti se objevily zejména po soudu s populárním rapperem a kritikem režimu Huskym, který si měl za svůj improvizovaný výstup na střeše auta odsedět 12 dní ve vězení. Rapper nakonec vyvázl bez trestu.

Zprávy - další články

Doporučujeme