Radek Vondráček (ANO): Mám od svého klubu nominaci na post místopředsedy

16. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Čestmír Strakatý

Radek Vondráček (Foto: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byl předseda dolní komory Parlamentu Radek Vondráček (ANO). Ten se také ve čtvrtek sešel jako jeden z mála lidí s prezidentem v nemocnici. Jak na něj působil? Opravdu dokument podepsal sám Miloš Zeman? Stojí stále o křeslo předsedy Sněmovny. To prozradil Čestmíru Strakatému v rozhovoru.

Radek Vondráček ve čvtrtek navštívil na JIP v ÚVN Miloše Zemana. Podle něj vše probíhalo v pohodě. Prezident byl v dobré náladě, vtipkoval, zajímal se o povolební jednání,” popsal s tím, že se domluvili, že tentokrát využije maximální lhůty a úvodní zasedání Sněmovny svolá až na 8. listopadu. Setkání domluvili společně s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Množí se různé spekulace, zda to byl projev vůle pana prezidenta, tak jsme se domluvili, že úplně nejlepší bude, když tam přijdu osobně a on to podepíše přede mnou,” uvedl s tím, že se tak i stalo.

Podpisový akt byl dokonce vyfotografován. “Fotka není ke zveřejnění. Je opravdu, kdyby někdo chtěl ze mě dělat blázna, tak říkám dopředu, že ten akt je nafocený,” popsal důvod, proč fotografii na JIP pořídili. Ke stavu Zemana se Vondráček vyjadřovat nechtěl.

Podle Vondráčka by bylo logické, aby zůstal na postu předsedy dolní komory Parlamentu. Právě o tom a o složení, počtu výborů budou debatovat politické strany, které se dostaly do Sněmovny, na středeční schůzce. Vzhledem k nějáké politické rovnováze i názorovému rozložení ve společnosti… Aby jedna strana měla tři různé funkce jako je premiér, předseda Senátu, Sněmovny, tak možná by to nakonec nebylo dobré ani pro ně (koalici SPOLU pozn. red.),” popisuje předseda. “Máme nejsilnější klub, opravdu velký… Nespecifikoval jsem, že to dělám vyloženě pro sebe. Tady jde o pozici klubu ANO, co hlavně jdeme řešit, je obsazení výborů, jejich počet a samozřejmě chceme poměrné zastoupení i ve vedení Sněmovny a já mám od svého klubu nominaci na post místopředsedy,” doplnil na závěr Press Klubu Vondráček.

Poslechněte si celý rozhovor:


Zprávy - další články

Doporučujeme