Ransdorfa ve Švýcarsku propustili! Do teď ale své spolupracovníky nekontaktoval

5. prosince 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Poslanec Evropského parlamentu Miloslav Ransdorf (KSČM) se zatím neozval svým nejbližším spolupracovníkům ani nikomu z vedení komunistické strany. Jeho kolegové doufají, že je co nejdříve kontaktuje a vysvětlí jim, proč ho zadržela a po výslechu propustila švýcarská policie kvůli podezření z pokusu o finanční podvod. Ransdorfovi kolegové zároveň zpochybnili jeho údajné vyjádření na twitteru, protože dosud tuto sociální síť nevyužíval.

Vedoucí jeho kanceláře Helena Suchá dnes řekla, že zatím se nikomu z blízkých neozval. Dodala, že ještě v pátek Ransdorf žádný twitterový účet neměl. Dnes po 09:00 se na údajném Ransdorfově profilu objevil vzkaz, že jde o falešný účet.

Také europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná čeká na skutečné Ransdorfovo vyjádření, sociální sítě podle ní nevyužíval. “Pochybuji, že první, co by udělal po propuštění, by bylo, že si založí účet na twitteru,” řekla Konečná. Uvedla, že Ransdorf se zatím neozval ani předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi, který mu opakovaně volal a posílal SMS zprávy. “Čekáme, že se nám co nejdříve ozve a vše vysvětlí,” uvedla. Suchá i Konečná předpokládají, že Ransdorf po propuštění vyrazil na cestu do České republiky.

Na twitteru vedeném pod Ransdorfovým jménem se v pátek večer objevila zpráva, že informace o tom, že chtěl europoslanec získat podvodem 350 milionů eur (9,45 mliardy korun), je lež. Současně sliboval, že vše vysvětlí na tiskové konferenci po návratu do ČR. “Základním principem žurnalistiky je ověření informací ze dvou zdrojů… Tohle je samozřejmě FAKE profil,” přidal dnes další tweet autor falešného účtu.

Švýcarská policie v pátek zadržela Ransdorfa společně se třemi Slováky. V případu jde o pokus o finanční podvod. Podle mluvčího slovenského ministerstva vnitra Ivana Netíka chtěla čtveřice vybrat z banky 350 milionů eur (9,45 miliardy Kč) s falešnými doklady. Večer byl europoslanec propuštěn na svobodu.

Zprávy - další články

Doporučujeme