Vyhledávání
Recepty pro adventní neděli: Kančí kýta na višňové omáčce a ananasová bábovka!
Také během třetí adventní neděle pro vás na rádiu Frekvence 1 vaří Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty.y
KANČÍ KÝTA NA VIŠŇOVÉ OMÁČCE
Potřebujete:
– 1 kg kančí kýty
– 1/2 kg kořenové zeleniny
– olej, ocet, cukr, sůl
– cibuli
– mleté divoké koření
– višňovou marmeládu
– skořici
– 20 dkg slaniny
– citron
Kančí kýtu naložíme na dva dny do nálevu z oleje, kořenové zeleniny a divokého koření. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme cibuli, ocet, cukr, sůl, mleté divoké koření, zalijeme vodou a dáme dusit.
Hotovou šťávu rozmixujeme, přidáme citron, skořici a zahustíme višnovou marmeládou. Na hotovou omáčku nalijeme rozpuštěnou slaninu. Podáváme s houskovým knedlíkem
ANANASOVÁ BÁBOVKA
Potřebujete:
– 350 g polohrubé mouky
– 200 g Hery
– 100 g moučkového cukru
– 1 prášek do pečiva
– 1 cukr vanilkový
– 4 vejce
– 250 g bílého jogurtu
– podle chuti ananasový kompot nebo ananas
Tuk vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme žloutky a jogurt a důkladně šleháme, aby se suroviny spojily.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k žloutkové směsi a pomalu vmícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně přimícháme k těstu.
Ananás si nakrájíme na menší kousky. Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 stupňů. Těsto vylijeme do formy a pomalu pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.