Režisér Peter Jackson natočí dokumentární film o The Beatles

30. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

The Beatles. Reprofoto YouTube

Novozélandský oscarový režisér Peter Jackson pracuje na novém dokumentárním filmu o britské rockové skupině The Beatles. Základem projektu má být 55 hodin exkluzivního a dosud nezveřejněného filmového materiálu, který patrně nejslavnější popovou kapelu všech dob zachycuje v nahrávacím studiu v lednu 1969, bylo ve středu oznámeno na oficiálním twitterovém účtu věnovaném čtveřici z Liverpoolu.

Jackson, jenž se proslavil především filmovou trilogií Pán prstenů, označil materiál, který dostal ke zpracování, za “historický poklad”. Pozorovat Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Starra při práci na klasickém albu Let It Be je podle něj fascinující, legrační a překvapivě intimní.

Je to, jakoby nás stroj času přenesl do roku 1969 a my seděli ve studiu a přihlíželi, jak tito čtyři přátelé společně vytvářejí úžasnou hudbu,” uvedl filmař. “Jsem vzrušen a cítím se být poctěn, že mi byl svěřen tento mimořádný materiál. Dělat tento film bude čirá radost,” libuje si Jackson.

Album Let It Be vyšlo v květnu 1970, tedy už po rozpadu skupiny. O názvu filmu, který zachytí práci na posledním albu The Beatles, zatím nebylo rozhodnuto. Také datum jeho uvedení do kin má být teprve zveřejněno. To, že vznikne, bylo oznámeno při příležitosti dnešního 50. výročí legendárního vystoupení The Beatles na střeše Apple Studia v Londýně.

Podle agentury AP film vzniká ve spolupráci s McCartneym, Starrem a vdovami po zbylých dvou už zesnulých členů skupiny, Yoko Ono a Olivií Harrisonovou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme