Řidič jel v protisměru a následně auto “zaparkoval” na schodech v parku

26. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Nuselský most (Foto: ČTK)

Kuriózní nehoda se stala v neděli na pražských Vinohradech, poblíž Nuselského mostu. Muž omylem najel na most do protisměru. Během honičky s policií zpanikařil a zajel do parku Folimanka, jenže ho překvapily schody na kterých se zasekl. 38letý řidič ale tvrdil, že auto neřídil. Z toho důvodu policie hledá svědky incidentu.

Policie o řidiči v protisměru dostala hlášení v neděli o půl třetí ráno. Kdy ho kamery na mostě zaznamenaly, jak se prohání v protisměru po Nuselském mostě směrem k Vinohradům. Dokonce v té době míjel projíždějící bílou dodávku, takže bylo obrovské štěstí, že se tranzitu vyhnul. Policie okamžitě reagovala a muže začala sledovat. Ten zpanikařil a vjel do blízkého parku Folimanka.

Bohužel si nevybral správnou únikovou cestu a po pár metrech ho překvapily schody na kterých se zasekl. “Na místě jsme zajistili 38letého muže, který tvrdil, že automobil neřídil. U sebe měl ale klíče,” uvedla pro deník Blesk policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policistům došlo, že muž nejspíš nemluví pravdu, jelikož vozidlo neustále odemykal a zamykal a tím spouštěl klakson. “Policie ho vyzvala k podrobení se testu na alkohol a drogy, oboje na místě odmítnul. Při prohlídce i něj v igelitovém pytlíku nalezli více než šest gramů kokainu,” dodala mluvčí.

“Ty jo, stará mě zabije,” říká zděšený muž na videu. Nakonec zaseknuté BMW museli odstranit hasiči. “Na konci ulice Lublaňská jsme vyprostili vozidlo, které uvízlo na schodech pro pěší,” napsali na svůj Twitter.

Kriminalisté se momentálně snaží nashromáždit důkazy. A proto prosí veřejnost o pomoc. “Velice by nám pomohlo kdyby se očití svědci a ostatní účastníci silničního provozu ozvali,” dodala Siřišťová. Zatím totiž není stoprocentně jasné, zda vozidlo muž řídil.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme