Řidiči na dálnici u Prahy couvali z kolony, hrozí jim pokuta 10 tisíc korun

11. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Řidiči na dálnici D10 u Brandýsa nad Labem u Prahy couvali koncem června z kolony před zúžením k nejbližšímu sjezdu z dálnice. Hrozím jim za to vysoká pokuta. Incident se stal v sobotu 29. června odpoledne. Řidiče pak na místě zastavili policisté a přestupek oznámili správnímu orgánu. Řidičům hrozí pokuta až 10 000 korun, uvedla ve čtvrtek v tiskové zprávě policejní mluvčí Eva Hašlová.

Kolona se utvořila na dálnici ve směru na Prahu, u Brandýsa totiž začíná zúžení kvůli opravám povrchu dálnice. Podle Hašlové couvalo k nejbližšímu sjezdu do Staré Boleslavi několik řidičů. “Naštěstí se tato situace obešla bez dopravní nehody,” řekla.

Podobná situace není v Česku ojedinělá. V úterý 1. července se stala dopravní nehoda na dálnici D7 na Kladensku, když se řidiči v koloně otáčeli do záchranné uličky a vraceli se k nejbližšímu sjezdu. Dálnice poté musela být uzavřena. Podle policie se v tomto případě nemuselo jednat pouze o přestupek, ale o trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení za obecné ohrožení by proto řidičům hrozilo až několik let vězení.

Loni v polovině srpna také řidiči couvali ke sjezdu na dálnici D11 u Chlumce nad Cidlinou. Někteří byli potrestáni sedmi body a ročním zákazem řízení.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme