Řidiči se zasekl plynový pedál: Rychlostí 160 km/hod se řítil přes 80 km!

25. února 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zážitek jako z napínavého filmu okusil na vlastní kůži řidič BMW na dálnici. Zasekl se mu totiž plynový pedál a on se v nezvladatelném autě řítil rychlostí 160 km/hod! Ujel tak neuvěřitelných 80 kilometrů.

Na tuhle jízdu zřejmě řidič vozu BMW X5 jen tak nezapomene. Když Američan Joseph Cooper projížděl po dálnici Interstate 95, najednou se mu zasekl plynový pedál. Řidič se v autě řítil rychlostí 160 km/hod. Muž projevil obdivuhodnou míru duchapřítomnosti, když zavolal na tísňovou linku a v klidu požádal o pomoc.

Když policistka na lince zvedla sluchátko a vyslechla si, oč jde, byla situací poměrně překvapená. Ještě víc ji zarazil klid v Josephově hlase. Ten jí popsal, co se mu stalo, a požádal ji o pomoc a o vyklizení cesty. Obával se totiž, že by mohl narazit do jiného vozidla. Policistka na druhém konci linky mu navrhla, aby použil ruční brzdu. To však Američan zdvořile odmítl s tím, že se omlouvá, ale že jede příliš rychle.

Na místo tedy okamžitě vyrazila hlídka policie. Instalovali na dráhu zpomalovací pásy, které propíchly vozidlu pneumatiky. Nezvladatelné BMW však sice zpomalilo, ale pokračovalo dál! Nakonec zasahující policisté zrealizovali nebezpečný kousek. Jedním autem do BMW narazili zezadu a jedním ze strany. Úmysl byl, aby auto zastavilo smykem. To nakonec naštěstí zafungovalo.

Řidič byl pro jistotu převezen do nemocnice, protože si stěžoval na bolest na hrudi zřejmě způsobenou výjimečným stresem. Jinak však neutrpěl žádná zranění. Policie kuriózní případ nadále vyšetřuje.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme