Rodiče se soudí o sedmileté dítě. Každý z nich má jiný názor na jeho pohlaví

30. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: savejames.com

Není žádnou výjimkou, že pokud se manželé rozvedou, mívají odlišné názory na výchovu společných dětí. Ty největší rozepře pak mohou skončit i u soudu. Právě to potkalo rodiče sedmiletého Jamese z Texasu, který se údajně cítí být dívkou. Podle otce jde však pouze o manipulaci matky a dítě je ve skutečnosti chlapcem.

Rodiče sedmiletého Jamese z USA mají rozdílné názory skoro na všechno. A to dokonce i na jeho pohlaví. Zatímco podle jeho matky Anne Georgulas se jedná o holčičku uvězněnou v těle chlapce, otec Jeffrey Younger je přesvědčen, že je James jako chlapec naprosto spokojený. Touha stát se dívkou podle něj vychází jen z účelné manipulace ze strany matky.

Po rozvodu rodičů měla dítě v péči jeho matka. Porota jí před soudem svěřila plnou moc. Případ ovšem ve Spojených státech vyvolal vášnivé debaty a soudkyně Kim Cooks v úterý rozhodnutí poroty zvrátila. O zdravotních procedurách a psychiatrické péči by podle ní měli rozhodovat rodiče oba – a vrátila otci práva na společnou péči.

Podle matky dává James najevo, že je ve skutečnosti dívkou, již od tří let. Tehdy se měl začít oblékat do dámských šatů a ztotožňovat se s ženskými postavami v pohádce Ledové království. Mimo to měl po svém okolí začít požadovat, aby mu místo James říkali Luna.

“Dítě se na veřejnosti oblékali jako dívka, do školy chodilo jako dívka, a požadovalo, aby bylo oslovováno jako Luna,” uvedla právnička matky Kim Meaders loni před soudem. Během prohlídky v pěti letech lékař diagnostikoval Jamesovi poruchu pohlaví identity. U další pravidelné roční kontroly lékař opětovně uvedl, že se dítě považuje za dívku.

“Výslechy učitelů, zpráva výchovného poradce i další záznamy, Luna sama a Lunin bratr všichni tvrdí, že Luna vždycky chtěla být dívkou… Není jí to nijak vnucováno,” uvedla advokátka.

Otec však chlapce jako dívku vychovávat odmítá. Uvádí, že dítě bylo se svou pohlavní identitou zcela v pořádku, dokud na něj nezačala jeho matka vyvíjet tlak a neohrozila tak jeho vývoj. Muž dokonce vytvořil webové stránky SaveJames.com (Zachraňte Jamese), které přitáhly pozornost politické pravice. Kvůli povinnosti nevyjadřovat se k případu, dokud nepadlo finální rozhodnutí soudu, však nyní musel otec webové stránky znepřístupnit.

“Zahrávání si s chlapcovou pohlavní identitou se rovná sexuálnímu zneužívání,” nechal se muž slyšet v rozhovoru s Lukem Maciasem.

 

 


Zprávy - další články

Doporučujeme