Rodiče vyrazili na dovolenou s popelem svého syna. Zloději jim ukradli kufry i s urnou

30. prosince 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Kyperská policie zadržela muže a ženu, kteří jsou podezřelí, že vykradli auto, ze kterého si odnesli zavazadla včetně urny s popelem mladého muže. Tu si na dovolenou na středomořském ostrově vzali polští rodiče zesnulého mladíka. Během páteční večeře v místní restauraci jim ale z pronajatého auta ukradli zavazadla i s popelem potomka, a tak jim nezbylo než apelovat na místní obyvatele, aby jim s nalezením urny pomohli. O dopadení podezřelých v pondělí informovala agentura AFP.

Urna byla v jednom ze tří kufrů, které z vozidla zmizely. Auto se nacházelo u podniku v oblíbené turistické lokalitě Governor’s Beach východně od přístavu Lemesos, ležícím asi 12 kilometrů od letoviska Limassol. Zloději podle policie rozbili okno u sedadla spolujezdce a odnesli zavazadla, v nichž bylo mimo jiné 200 eur (zhruba 5000 Kč) v hotovosti.

Vyšetřovatelé informovali, že ukradenou urnu lze rozpoznat podle nápisu “Dennis 2000-2019”. Syn polských manželů, kteří trvale žijí ve Švédsku, zemřel v létě při autonehodě.

Matka a otec přivezli popel syna na Kypr kvůli tomu, aby ho mohli rozptýlit na nějakém hezkém místě, napsal server BBC. “Bez syna jsme jednoduše nedokázali slavit doma Vánoce. Chtěli jsme odjet na nějaké přívětivé místo, abychom uzavřeli nejhorší rok našeho života,” řekl BBC Bartek Bebnarz.

Krátce po krádeži se podle místních médií podařilo urnu získat zpět, ale pouze s částí popela.

Policie kvůli krádeži zadržela pětatřicetiletou ženu a čtyřiačtyřicetiletého muže, které dnes předvedla před soud v Limassolu a umístila na čtyři dny do zadržovací vazby. Policie podle AFP ujistila, že popel mladého muže co nejdříve vrátí jeho rodičům, ale dalších podrobností se zdržela.

Zprávy - další články

Doporučujeme