Rodina s dětmi musí sousedce zaplatit 3 miliony korun za hluk

7. března 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Odškodnění 100 000 liber (2,8 milionu Kč) za hlučné chování musí zaplatit jedna britská rodina s dětmi sousedce z bytu pod ní. Rozhodl o tom soud, podle kterého měla rodina položit na dřevěné podlahy koberce. O případu z luxusní londýnské čtvrti Kensington informovala britská média.

Bohatá bankéřka Sarvenaz Fouladiová, žijící v bytě za 2,6 milionu liber (téměř 74 milionů Kč) se svou matkou, argumentovala tím, že kvůli lomozu odshora nemá přes den klid. Dodala, že se nevyspí ani v noci, protože hluk neustává. Slyšet je všechno, mytí nádobí, lednice a především děti, které si z bytu udělaly hřiště, uvedla u soudu Fouladiová.

Advokát rodiny kontroval tím, že bankéřka je přecitlivělá a že ruch souvisí s běžnými každodenními aktivitami rodiny. Soudce rozhodl, že rodina s dětmi sice nepůsobila hluk úmyslně, ale že ruch opravdu narušoval život Fouladiové. Rodina podle něj porušila nájemní smlouvu tím, že si nechala udělat nové dřevěné podlahy bez povolení a nepoložila na ně koberce, které by hluk tlumily.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme