Rok 2019 dopřeje školákům více volných dní. Na co se mohou těšit?

7. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

S příchodem nového roku se mohou děti školou povinné těšit na další volné dny, které je v letošním roce čekají. Do konce školního roku 2018/2019 žáci a studenti dočkají ještě jarních a velikonočních prázdnin.

Jen co dětem skončily vánoční prázdniny, už se mohou na začátku února těšit na prodloužený víkend. 1. února v pátek mají totiž pololetní prázdniny. Hned 4. února navíc začínají v několika okresech jarní prázdniny, které trvají jeden týden.

Například studentům na školách v Praze 1 až 5 začínají jarní prázdniny 11. února. Zbytku žákům z hlavního města o týden později. Celkem jsou tyto prázdniny rozděleny na šest turnusů. Poslední okresy se týdenního volna dočkají 11. března.

Na další volno – velikonoční prázdniny – se děti a teenageři mohou těšit v období 18. až 22. dubna. Jedná se o prodloužený víkend od čtvrtka do pondělí, přičemž jsou v něm zahrnuty dva státní svátky – Velikonoční pondělí a Velký pátek.

Do závěru školního roku se už žádného delšího volna nedočkají. Školáci naposledy usednou do lavic 28. června, kde jim bude předáno vysvědčení. Nový školní rok jim začíná 2. září.

V úterý a ve středu, 29. října a 30. října, přijdou na řadu podzimní prázdniny. Jelikož v pondělí 28. října je státní svátek k příležitosti založení Československa, mohou se školáci těšit na celkem pětidenní volno.

Delšího volna se opět dočkají během vánočních svátků. Do lavic totiž školáci zasednou naposledy v pátek 20. prosince a vrátí se až v pondělí 6. ledna.

Zprávy - další články

Doporučujeme